Це прекрасно! Цієї ночі ракетний есмінець США зайшов у Чорне море. Подивіться на істеричну реакцію РФ…



У суботу, 19 січня, ракетний есмінець ВМС США «Дональд Кук» (USS Donald Cook DDG75) почав транзит через протоку Дарданелли по шляху до Чорного моря. Він зайшов в його акваторію в 21:50 за київським часом.




Про це повідомляє прес-служба командування Шостого флоту Військово-морських сил США. Вказується, що військовий корабель повинен провести операцію із забезпечення безпеки на морі з метою зміцнення морської стабільності в Чорноморському регіоні.повідомляютьhttp://www.presentnews.biz.ua/





«Наш візит продемонструє взаємодія ВМС в досягненні загальних цілей безпеки в цьому регіоні», – зазначив капітан есмінця командер Меттью Дж. Пауелл.



«ВМС США регулярно діють в Чорному морі відповідно до Конвенції Монтре і міжнародним правом», – підкреслюється в повідомленні.

У Росії відреагували на появу суду і заявили, що почали стеження за ним.
Есмінець «Дональд Кук» названий на честь учасника в’єтнамської війни і полковника американської морської піхоти. Він являє собою ескадрений міноносець четвертого покоління, його головна зброя – керовані крилаті ракети «Томагавк». Їх дальність польоту складає до 2,5 тис. Км. Крім того, на борту есмінця знаходиться артилерійське озброєння, зокрема 127-мм гармата «Марк 45».
Відзначимо, цей американський військовий корабель є активним учасником міжнародних навчань «Сі Бриз» (Sea Breeze).

ДЖЕРЕЛО  OBOZREVATEL


    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар