Луценко слідом за БПП заявив, що скасована стаття про незаконні статки була неефективною


Результат пошуку зображень за запитом "юрий луценко"
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що стаття про незаконне збагачення чиновників, скасована Конституційним судом, не була дієвою на практиці.
Про це він заявив під час брифінгу у середу.повідомляють https://politerno.com.ua/





“Рішення КСУ не є великою несподіванкою. Спеціалісти в галузі права знають, що наш фантастичний Комітет з антикорупційної діяльності Верховної Ради підготував текст закону, який не відповідає практиці юридичного застосування”, – сказав генпрокурор.

Він наполягає, що свідченням неефективності є те, що “за всі ці роки НАБУ не змогло притягнути до відповідальності по цій статті жодну особу”.

За словами Луценка, висловлювати претензії до КС можуть лише ті, хто “ретельно не вчитувався в документи”.

“Юристи називають такі статті “мертвими”, тобто тими, які не можна застосувати на практиці… Норми погано прописаного закону не діяли… Очевидно, треба поправити закон і діяти рішуче в цьому напрямку”, – додав очільник ГПУ.

Він зазначив, що підтримує точку зору Петра Порошенка в тому, що треба проаналізувати рішення Конституційного суду і після цього внести до парламенту новий законопроект, “який буде дієвим, ефективним для того, щоб незаконне збагачення в нашій країні каралося не на словах, як сьогодні, а на ділі”.

Сьогодні голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов сказав, що його фракція терміново розробляє законопроект з новою статтею про незаконне збагачення, яка має повністю відповідати Конституції.

Як повідомлялось, під час брифінгу генпрокурор Юрій Луценко назвав прийнятною контрабанду запчастин для військової техніки, які виробляють тільки в Росії.


    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар