На Донбасі зафіксували небезпечну російську зброю! Потрібно реагувати


На Донбасі зафіксували небезпечну російську зброю! Потрібно реагувати


Безпілотник наглядової місії СММ зафіксував порушення лінії відводу

Окупанти продовжують порушувати домовленості про відвід важкого озброєння на Донбасі.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на публікацію в Facebook штабу Операції Об’єднаних сил.

Як наголошується в повідомленні з посиланням на дані спостерігачів ОБСЄ від 04.02.2019 року, моніторинг відведення озброєння свідчить, що військова техніка з боку бойовиків розміщуються з порушенням лінії відводу важкого озброєння.





1 лютого, безпілотник місії зафіксував порушення лінії відводу: 2 самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» (калібр 122 мм) і 4 гаубиці Д-30 «Лягушка» (122 мм) помічені біля селища Білого (на захід від Луганська).


В цей же день поза виділених місць зберігання спостерігачі зафіксували 4 самохідні гаубиці 2С1, дванадцять гаубиць Д-30 і, ймовірно, 6 протитанкових гармат МТ-12 «Рапира» (100 мм). У тому ж районі, біля селища Круглик, виявили 21 танк (11 Т-72 і 10 Т-64), ще 29 танків (10 T-72 і 19 T-64) помічені біля Білого.

У бойовиків, як і раніше, не вистачає техніки в місцях постійного зберігання озброєння.2 лютого спостерігачі відзначили нестачу 23 танків (9 Т-64 і 14 Т-72), 9 мінометів 2Б14 «Поднос» (82 мм) та 15 протитанкових гармати МТ-12.

Українська сторона СЦКК вважає подібні дії окупантів демонструють небажання дотримуватися Мінські домовленості щодо відведення озброєнь і зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту.

Всього за минулу добу бойовики на сході України дванадцять разів порушили режим припинення вогню, з яких в п'яти випадках застосовувалося заборонене Мінську домовленостями зброю.

Українська сторона конфлікту придушувала ворожий вогонь за допомогою чергових вогневих засобів.

Також розвідка повідомила про те, що бійцями ВСУ були знищені четверо терористів, а ще одинадцять отримали поранення і перебувають у важкому стані. Крім цього, вдалося знищити броньовану бойову машину бойовиків і один позашляховик. Джерело

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар