Розведення військ в ООС завершено! Що тепер буде з Донбасом!





Розведення сил на Донбасі завершується

Місія ОБСЄ отримала кілька повідомлень від офіційного Києва про завершення розведення сил в Золотому Луганської області. Про це пише Рoliteka.net з посиланням на повідомлення українських і російських новинних ресурсів.


Керівник української групи в Спільній центрі з контролю і координації питань припинення вогню Олександр Борщевський заявив, що розведення сил і засобів біля Золотого Луганській області завершено. Крім того, третього листопада мало розпочатися розмінування і демонтаж демілітаризованої зони, заявив він раніше, повідомляє «Радіо Свобода».

У той же час відзначається:

«… У вербальних нотах МЗС України і в листі від« республік Донбасу »також викладені повідомлення про готовність почати демонтаж фортифікаційних споруд», повідомляє зокрема новинний ресурс «Раніше всіх. Ну майже”.

Також відомо, що з 2014 року в результаті війни в Донбасі було вбито понад 3 тисяч 330 мирних громадян, заявляє Організація Об’єднаних Націй. Відомо, що близько 9 тисяч жителів були поранені, 1 мільйон 300 тисяч осіб стали переселенцями. У новому звіті ООН також говориться, що через війну з’явилася «лінія дотику» довжиною 427 кілометрів.




Раніше президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з главою НАТО Йенсом Столтенбергом повідомив, що процес розведення сил на Донбасі продовжиться.

Але 29 жовтня ОБСЄ зафіксувала порушення “режиму тиші” в Петровському.

«Україна готова почати розведення сил і засобів на ділянці в Петровському 4 листопада». У той же час Володимир Зеленський назвав обов’язкову умову при цьому:

«… За умови, що обстрілів тут (Петровському – ред.) не буде протягом тижня». Як відомо, обстріли на вищезгаданій території були зафіксовані 29 жовтня. У вівторок ділянку розведення сил в районі населеного пункту Петровське на Донбасі обстріляли бойовики. Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Місія ОБСЄ зафіксувала:

«42 постріли і черги зі стрілецької зброї і великокаліберного кулемета, а також 8 вибухів невизначеного походження в 2 км на північний схід від населеного пункту Богданівка». Фахівці Місії стверджують, що обстріл був в 5 км від краю лінії розведення сил.

Як відомо, у Штабі Операції об’єднаних сил офіційно підтвердили початок відведення військ на Донбасі біля селища Золоте. Раніше з’явилася реакція президента Володимира Зеленського на те, що відбувалося 29 жовтня на Донбасі.

Так в кулуарах інвестиційного форуму в Маріуполі він відповів на питання журналістів: На питання як президент ставиться до початку процесу, той відповів, що треба чекати заяви Штабу, журналісти на масці сказали гарантові, що Штаб вже офіційно оголосив про розведення військ на території, тоді президент сказав:

«Прекрасно, прекрасно» і додав:

«Все спокійно відбувається. На цій ділянці немає ніякого обстрілу ». Нагадаємо, 29 жовтня в полудень почалося «дзеркальне розведення військ на ділянці біля Золотого». Відомо також, що спочатку обидві сторони запустили ракети, які сигналізують про старт розведення сил.

Джерело
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар