Більше платитимуть: у ПФУ пояснили, навіщо підвищують пенсійний вік для жінок



Більше платитимуть: у ПФУ пояснили, навіщо підвищують пенсійний вік для жінок

У 2021 році пенсійний вік у жінок буде 60 років, як у чоловіків


В Україні пенсійний вік для чоловіків становить 60 років, для жінок він підвищується. У Пенсійному фонді запевняють, що хочуть забезпечити гендерну рівність.

Таку заяву в інтерв’ю НАРОДНІЙ ПРАВДІ зробила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.
За її словами, в Україні пішли на впровадження стандартів, що забезпечують гендерну рівність.
“Адже виходячи на пенсію у 55 років, жінки мали менший стаж, що відповідно позначалося на розмірі пенсій. Для жінок пенсійний вік почав змінюватися з 1 жовтня 2011 року, за рік підвищується на півроку. У 2021 році він складе 60 років, як у чоловіків”, – пояснила Ірина Ковпашко.
Як повідомлялося раніше, одночасно з цим народний депутат 8 скликання з фракції «Радикальна партія» Юрій Шухевич подав у Верховну Раду законопроект про перегляд пенсійного віку для жінок. Документ пропонував дозволити до 2022 року жінкам виходити на пенсію в 55 років за наявності 30-річного стажу, але за умови звільнення з роботи.
Нагадаємо, все більше українців змушені працювати, розмінявши сьомий десяток років — з кожним роком посилюється норма страхового стажу для виходу на пенсію. Якщо в цьому році для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, досить 26 років стажу, то у 2028 році потрібно буде мати за плечима 35 років стажу. 
    Blogger Comment

1 коментарі:

  1. Günümüzde karşınıza çıkabilecek en güzel kadınların bir arada olduğunu düşünün. Canlı Sohbet Hattı size onlardan birisiyle eşsiz sohbet deneyimi sunuyor bu fırsatı kaçırmak istemezsiniz.

    Fiyat konusunda eğer çok titiz iseniz Telefonda Ucuz Sohbet size göre.Burada fiyat olayı diğerlerine göre daha iyidir. Telekızlarla boşalmaya hazırlanın yakışıklılar.

    ВідповістиВидалити