Зеленський пояснив, що буде, якщо переговори в Парижі проваляться



Зеленський пояснив, що буде, якщо переговори в Парижі проваляться

Зеленський заявив, що точно не буде "президентом війни"



Якщо переговори між Росією і Україною, які відбудуться 9 грудня під час саміту  “нормандському форматі” в Парижі, проваляться, президент України Володимир Зеленський не планує віддавати указів про наступ на Донбасі. За його словами,   це може викликати негативну реакцію у багатьох українців.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, таку заяву він зробив  в інтерв’ю іноземним ЗМІ.
За словами Зеленського, прихильники більш радикальних дій на Донбасі є “гарячими головами”, на яких впливає попередня влада.
“У будь-якому випадку я не почну війну на Донбасі… Вважаю, що цими людьми керують попередні правителі. І, чесно кажучи, мене це дивує. І не тільки мене – запитаєте політиків за кордоном. Усі дивуються, що таких людей підтримують і підживлюють, кажучи: це наша країна, завтра ми її отримаємо”, – сказав Зеленський.
Президент наголосив, що виступає за проведення місцевих виборів на окремих територіях Донбасу, але вже після їх деокупації.
Це питання він назвав найскладнішим з тих, які можуть обговорювати сторони Нормандського формату:  згідно з Мінськими угодами місцеві вибори повинні бути проведені до відновлення контролю над кордоном, в той же час Україну такий варіант категорично не влаштовує.
Нагадаємо, в ході саміту БРІКС  стало відомо, що президент Російської Федерації Володимир Путін не зацікавлений проводити зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським.  Присутній на заході Володимир Путін заявив, що в Росії не зацікавлені у зустрічі з Зеленським, незважаючи на те, що українська сторона вже дала згоду на такі переговори. Російський президент запевняє, що у нього налагоджений контакт з Зеленським – він постійно говорить з ним по телефону, і метушитися заради зустрічі він не буде.
Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко назвав несподівану альтернативу “мінським угодам” на випадок, якщо Україна не досягне успіхів на Донбасі в форматі, що мається наразі. У випадку недосягнення результатів у Мінському форматі Україні доведеться повертатися до миротворчої місії ООН на Донбасі.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар