Обстріляли власну авіацію: в Росії розбився військовий літак


Військові навчання в Росії, здається, не можуть пройти без казусів. Так, 22 вересня під час здійснення планового навчально-тренувального польоту, в Тверській області Росії сталася аварія військового винищувача Су-30СМ. https://proua.com.ua

Подробиці про подію повідомляє портал Обозреватель. Як розповіли в Західному військовому окрузі, пілоти літака покинули борт перед падінням і не постраждали. Після приземлення екіпажу, вони вийшли на зв'язок з командуванням, після чого їх евакуювали на аеродром. Літак впав в лісистій місцевості на території Вишневоловецкого району, завдяки чому, подія не призвело до руйнувань. 

В результаті аварії літака ніхто не постраждав, на місце була направлена ​​комісія військових, яка повинна встановити точну причину падіння. При цьому, кілька джерел і ЗМІ Росії повідомляють про те, що в звалився літак міг потрапити снаряд - причому зі свого ж Су-35С, який також був на тренувальному польоті. 

Так, відповідно до неофіційної інформації, бойовий винищувач Су-35 після бойового чергування був відправлений в тренувальний політ з Су-30СМ і повинен був здійснити фотовистрел, проте вийшов реальний постріл з головного знаряддя. 

Ймовірно, після повернення з бойового чергування, через допущену недбалість Су-35С був в повному обсязі озброєний. На даний момент офіційні джерела не коментують крах бойового винищувача, за інформацією неофіційних джерел, два бойові літаки в ході навчального польоту проводили тренувальний бій.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар