Через повальну корупцію Вашингтон погрожує припинити підтримувати Київ

Високий рівень корупції і нездатність української влади вжити суттєві кроки для її усунення обурив віце-президента США Джо Байдена. За його словами, Білий дім припинить підтримувати Київ, якщо Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не змінять ситуацію.
Новину повідомляє «Преса України».
Помічник Байдена Майкл Карпентер днями провів брифінг для журналістів, на якому розповів про слова політика, адресовані Пороошенкові і Яценюку.
Як розповів Карпентер, Байден висловив стурбованість тим, що в Україні рівень корупції все ще дуже високий. А керівники країни ніяк не можуть впоратися з цим. У випадку, якщо вони не зроблять ефективні кроки у боротьбі з корупцією, Вашингтон припинить підтримувати нинішню владу в Україні. При цьому Карпентер не уточнив, про яку саме підтримку йдеться.
Крім того, за словами Джо Байдена, викликає побоювання і ситуація з нелегітимними місцевими виборами на Донбасі. У випадку, якщо вони будуть проведені, Мінські угоди будуть зірвані ще до кінця року. З урахуванням того, що Росія будує потужну військову базу на кордоні з Україною, конфлікт на Сході країни може затягнутися на десяток років.
Джо Байден також дав оцінку санкцій щодо Росії, вжитих урядом США. За його словами, сьогодні вони набрали тільки 3 бали з 10, але в будь-який момент можуть бути посилені. 
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар