У Будапештському меморандумі немає заборони на висадку військ в Україні - МЗС РФ

Представниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова знайшла пояснення, яким чином російські військові два роки тому виявилися в українському Криму. Вона каже, що це ніякоюмировою угодою не було заборонено.
Новину повідомляють українські ЗМІ, передає «Преса України».
Під час інтерв'ю на одному з українських телеканалів журналіст запитав у Захарової, як так вийшло, що російські військові висадилися на території Кримського півострова, хоча це заборонено Будапештським меморандумом, який підписала Росія. Цим країна-сусід зобов'язувалася не посягати на територіальну цілісність України.
У Захарової знайшлося відразу дві відповіді на це питання. Вона заявила, що «ніде не написано, що вони не повинні були висаджуватися». Також, аргументувала представник МЗС РФ, російські військові перебували на території півострову як частина Чорноморського флоту.
«Угода про базування Чорноморського флоту. Відповідно до цієї угоди, яка була підписана з Україною, на території цієї країни могло знаходитися певна кількість збройних сил, військових людей», - сказала Захарова.
Журналіст уточнив: військові РФ все-таки на мали висаджуватися в Верховній раді Криму. Представниця російського зовнішньополітичного відомства назвала його аргумент придуманим в ході розмови.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар