ЄС продовжив на рік санкції проти Росії за окупацію Криму

У п’ятницю, 17 червня, Рада Європейського союзу прийняла рішення продовжити ще на один рік санкції щодо Росії та окупованого нею Кримського півострова. Повідомляє : http://uapress.info/


«Рада ЄС продовжила до 23 червня 2017 року обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя Росією», - йдеться у повідомленні.

Так, відповідні санкції передбачають заборону на імпорт продукції походженням з Криму та Севастополя; інвестування у економіку півострова, включаючи заборону на придбання нерухомості, фінансування кримських компаній і надання фінансових послуг; заходження кораблів країн-членів ЄС у кримські порти.

Крім того, заборона стосується також експорту до Криму певних товарів та технологій, що необхідні зокрема для транспортного, телекомунікаційного та енергетичного секторів. Мова йдеться зокрема про технології, що використовуються для видобутку нафти, газу та корисних копалин.

Рада ЄС також вирішила продовжити на рік санкції проти Росії в цілому. Ці обмежувальні заходи включають три напрямки: візові обмеження проти громадян країни, економічні обмеження щодо низки російських державних компаній нафтового, оборонного та фінансового секторів і санкції проти Криму.

Нагадаємо, у березні США продовжили санкції у відношенні Російської Федерації за її агресію проти України в Донецькій і Луганській областях, а також за незаконну анексію півострова Крим.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар